In Macedonia sunt organizate, duminica, alegeri parlamentare anticipate, la care, potrivit sondajelor de opinie, nici unul dintre partidele inscrise pe liste nu va obtine o majoritate absoluta de voturi, astfel incat guvernul va fi format tot dintr-o coalitie, anunta Radio Belgrad, citat de Rador.

Pe listele electorale sunt inscrise 1,7 milioane de persoane cu drept de vot, care vor alege cei 120 de deputati ai Parlamentului Macedoniei.

Cetatenii macedoneni trebuie sa hotarasca cui vor incredinta mandatul de conducere a tarii, dupa ce coalitia de guvernamant s-a confruntat, in luna aprilie, cu o blocare a lucrarilor Parlamentului.

Ministerul de Interne al Macedoniei a comunicat ca ordinea publica, in timpul alegerilor, va fi asigurata de un numar record de politisti, in special in acele localitati in care in timpul campaniei electorale s-au inregistrat incidente.

Potrivit legii electorale, vineri la ora 24:00, campania electorala s-a incheiat, iar activitatile electorale vor fi interzise pana duminica la ora 19:00, cand se vor fi inchide centrele de votare.