Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, se va intalni saptamana viitoare, la Londra, cu omologul sau britanic, Jack Straw, cu care va discuta despre reforma justitiei si combaterea coruptiei in tara noastra.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, Predoiu si Straw vor aborda si ultimele evolutii din cadrul mecanismului de cooperare si verificare (MCV), cooperarea bilaterala romano-britanica in domeniul justitiei, accesul reciproc pe piata fortei de munca sau aspecte legate de migratia ilegala de persoane.

Oficialul roman are programate, de asemenea, o serie de intalniri cu liderul Camerei Lorzilor, cu membri ai conducerii Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-Marea Britanie, cu lideri ai Partidului Conservator si membri ai guvernului din umbra alcatuit de aceasta formatiune politica, cu presedintele Grupului Parlamentar Mixt Privind Traficul de Femei si Copii.

La sfarsitul saptamanii viitoare, Predoiu va participa, la Luxemburg, la reuniunea Consiliului de Justitie si Afaceri Interne (JAI), reprezentand Romania la intalnirea ministrilor justitiei din statele membre ale Uniunii Europene.