Premierul Vladimir Putin pleaca astazi la Paris, la invitatia presedintelui Nicolas Sarkozy, care a vizitat Mosova in octombrie anul trecut, scrie Vedomosti.

De aceea, pe langa intrevederea cu omologul tarii gazda, Francois Fillon, Putin va fi primit si la Palatul Elysee.

Din delegatia care-l insoteste pe seful executivului de la Moscova, fac parte directorul general al companiei Suhoi, Mihail Pogosean, presedintele Vnestorgbank, Vladimir Dmitriev, directorul AvtoVaz, Boris Alesin.

Surse de la Casa Alba au atras atentia asupra amplei prezente a companiilor frantuzesti in economia nationala. Total detine 25% in Shtokman Development Company, care exploateaza zacamantul Shtokman. Renault are 25% din actiunile Avtovaz, Peugeot si Citroen construiesc uzine in regiunea Kaluga. „La rand stau zeci de regiuni ruse care ar dori sa gazduiasca pe teritoriul lor asemenea intreprinderi”, spune responsabilul comitetului pentru relatii internationale al Dumei de stat, Leonid Slutki.

Printre subiectele discutiilor pe care Putin le va avea in Franta se numara participarea companiei Electricite de France la pregatirea Olimpiadei de la Soci, din 2014, dar si apropiatele negocieri Rusia -UE privind noul acord de colaborare.