Costel Busuioc, romanul supranumit "Pavarotti din Banat", care a reusit sa castige celebrul concurs muzical difuzat de televiziunea spaniola, "Hijos de Babel", si-a lansat astazi, la Madrid, primul album din cariera, anunta Realitatea Tv.

Debutul discografic al lui Costel Busuioc reflecta aria larga pe care vocea sa poate sa o acopere, el interpretand, pe acest prim album, atat opera (Puccini), cat si romante (Leoncavallo) si cantonete napolitane (Santa Lucía), trecand prin refrene clasice populare, precum "Ojos de España" si "El mundo", fara a uita melodiile grupului Beatles ("Yesterday"), ariile de inspiratie spaniola ("La malagueña") si teme inedite compuse exclusiv pentru el ("Vivo" si "Con la espuma del mar"), potrivit Mediafax.

Pe acest album, Costel Busuioc canta "Ojos de España" (compus de Bert Kaempfert), "Mattinata" (de Leoncavallo), "Vivo" si "Con la espuma del mar" (de José Ramón Flórez si Gian Pietro Felisatti), "Che Gelida Manina" si "E lucevan le stelle" (de Puccini), "La malagueña" (de Galindo si Ramírez), "Santa Lucía" (de Teodoro Cottrau), "Yesterday" (de Lennon & McCartney) si "El mundo" (de Mecia, Greco si Sbriccoli).

Costel Busuioc, romanul care s-a facut remarcat in Spania datorita prestatiei sale la concursul muzical "Hijos de Babel", a castigat, pe 12 martie, finala competitiei organizate de televiziunea publica spaniola, cu 44 de puncte.

Dupa ce a interpretat o arie din "Traviata" de Verdi, Costel Busuioc a obtinut 26 de puncte, iar dupa "Nessun dorma" a obtinut alte 18 puncte, primind inca o data nota 10 de la public.

"Pavarotti din Banat" a semnat un contract cu Sony BMG pentru a urma o cariera muzicala, acesta fiind premiul cel mare al concursului spaniol "Hijos de Babel".