Mai mult de jumatate dintre cetatenii Ungariei ar fi preferat viata sub dictatura comunista celei din noul mileniu, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat saptamana trecuta de GFK Piackutato, pe un esantion de 1.000 de persoane, relateaza Mediafax, citand publicatia The Budapest Times.

Potrivit studiului, 62% din repondenti au declarat ca erau mai fericiti in perioada dinaintea schimbarii regimului comunist in 1989, comparativ cu numai 51%, care au raspuns similar intr-un sondaj realizat in 2001.

Procentul celor care sunt de parere ca perioada comunista a fost cea mai rea din viata lor a scazut de la 20 la 13% in aceeasi perioada, in timp ce numai 14 la suta au declarat ca au fost mai multumiti dupa 1990.

Conform studiului, repondentii mai in varsta privesc cu nostalgie spre trecut, in special cei mai putin educati. Circa 80 la suta din cei peste 50 de ani se considerau mai fericiti in perioada dictaturii comuniste, iar trei sferturi din cei cu varsta de peste 40 de ani sunt de aceesi parere. Chiar si 55 la suta dintre cei care in perioada respectiva erau studenti au declarat ca erau mai fericiti inainte de schimbarea regimului.