Viata senatorului democrat de Massachusetts, Edward Kennedy, nu este in pericol, dupa ce ieri a suferit un atac vascular si a fost internat la Spitalul General din Boston.

Potrivit corespondentului Radio Romania Actualitati, Edward Kennedy a petrecut o noapte linistita si se asteapta rezultatele complete ale analizelor. Senatorul Kennedy a suferit in octombrie o operatie la carotida stanga pentru inlaturarea unui cheag de sange, care a fost descoperit in cadrul unei examinari de rutina.

El este cel de-al doilea membru al Senatului ca numar de mandate, fiind ales in 1962 pentru a lua locul fratelui sau, John Fitzgerald Kennedy, care fusese ales presedinte.

Familia Kennedy a fost marcata de evenimente tragice, fratele cel mare, Joseph, pierzandu-si viata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar presedintele John si senatorul Robert in urma unor atentate.

Senatorul Edward Kennedy s-a opus razboiului din Irak, iar in prezent este un aprig sustinator al lui Barack Obama, care incearca sa devina primul sentaor ales presedinte de la John Kennedy incoace.