Fabrica Nokia de la Bochum nu mai produce de astazi telefoane mobile, in timp ce autoritatile locale fac eforturi pentru a gasi alte locuri de munca celor peste 2.000 de germani disponibilizati.

Potrivit corespondentului Radio Romania Actualitati, sefa Consiliului de Supraveghere al fabricii de la Achenbach a anuntat astazi ca 2.150 de lucratori au fost oficial disponibilizati.

Doar aproximativ 150 de angajati mai sunt activi pana la inchiderea oficiala a fabricii, programata pentru data de 30 iunie.

Cei 2.300 de lucratori disponibilizati vor primi despagubiri in valoare totala de 200 de milioane de euro. Conducerea filialei din Bochum face eforturi sa le gaseasca alte locuri de munca, dar pana acum demersurile au fost incununate de succes doar pentru 200 de angajati, majoritatea ingineri, preluati de producatorul canadian Blackberry.

Potrivit unui purtator de cuvant al Nokia, alti aproximativ 240 de disponibilizati vor fi angajati la o fabrica nou deschisa de o alta companie. Inchiderea fabricii Nokia de la Bochum si mutarea ei in Romania afecteaza in total 4.000 de locuri de munca in Germania, numar care include si angajatii pe termen scurt si pe cei din serviciile de curierat care colaborau exclusiv cu uzina Nokia din Bochum.