Un cunoscut doctor roman a fost arestat la Boston dupa ce a fost acuzat ca a agresat o adolescenta intr-un metrou, au anuntat autoritatile locale, citate de The BostonChannel.com.

Virgil Baloescu, in varsta de 60 de ani, a fiost acuzat ca a pipait o fata de 15 ani. El a pledat nevinovat si a fost eliberat pentru o cautiune de 10.000 de dolari.

Procurorul din districtul Suffolk, Daniel F. Conley, a anuntat ca politistii din transporturi au raspuns unui apel de urgenta miercuri seara si au gasit o fata "plangand, vizibil afectata". Ea a declarat ca a simtit mainile barbatului pe fundul sau, declaratie confirmata de trei martori.

Baloescu, caruia i s-a confiscat pasaportul, va trebui sa se prezinte din nou in fata judecatorului la 5 iunie. El se afla la o conferinta in capitala statului Massachusetts.

Politia din Boston a declansat recent o operatiune de amploare pentru prinderea agresorilor sexuali, dupa ce au fost raportate atacuri in mai multe mijloace de transport din oras.

Potrivit site-ului SfatulMedicului.ro, Baloescu este medic la Institutul national de medicina aeronautica si spatiala gen. dr. aviator Victor Atanasiu din Bucuresti, fiind specializat in neurologie si psihiatrie.