Premierul britanic Gordon Brown a primit o noua dovada a lipsei sale de popularitate, dupa ce conducerea muzeului Madame Tussauds a anuntat ieri ca publicul britanic este impotriva expunerii replicii sale din ceara in celebrul muzeu londonez, potrivit Mediafax.

Muzeul a dorit sa realizeze replica din ceara a premierului britanic, insa nu a primit niciun raspuns la cererea sa din partea acestuia. Institutia a decis sa faca un sondaj in randul britanicilor pentru a decide daca statuia lui Gordon Brown va fi sau nu expusa.

Rezultatele sondajului confirma, insa, popularitatea din ce in ce mai scazuta a premierului in randul britanicilor, 83% din participanti pronuntandu-se impotriva expunerii replicii sale din ceara la muzeu. La sondaj au participat 5.038 de persoane.

Brown atinge astfel performanta negativa de a deveni cel dintai premier britanic in exercitiu din ultimii 150 de ani a carui statuie din ceara nu este expusa in celebrul muzeu.

Muzeul Madame Tussauds ii va face o propunere similara lui Brown in cazul in care acesta va castiga urmatoarele alegeri legislative, insa chiar si in cazul in care acesta isi va da acordul, se va tine cont si de parerea publicului, a avertizat conducerea institutiei.