Transparency International Romania si Fundatia Concept lanseaza astazi website-ul www.avertizori.ro, un portal care ofera informatii privind sesizarea protejata a neregulilor din institutiile publice.

Potrivit unui comunicat de presa, portalul este dedicat atat personalului din administratia publica, cat si societatii civile si reprezentantilor mass-media. Site-ul te informeaza de modul in care poti fi avertizor de integritate dar si cum te protejeaza legea atunci cand semnalezi incalcari ale legii din institutia in care lucrezi.

TI sustine ca "site-ul reprezinta o platforma complexa de comunicare, menita sa ofere informatii utile privind faptele care pot face obiectul unei avertizari de integritate, mijloacele de plangere si mecanismele de protectie pe care functionarii publici, personalul contractual si alte categorii de personal din administratia publica le au la dispozitie".

Site-ul are si o sectiune de forum, unde specialistii TI-Romania vor raspunde la intrebari legate de protectia avertizorilor de integritate si vor putea fi impartasite experientele personale in acest domeniu.

www.avertizori.ro face parte din campania de informare derulata de Transparency International Romania, Fundatia Concept si de organizatiile societatii civile de la nivel local, in cadrul proiectului „Cresterea capacitatii societatii civile de a promova integritatea publica la nivelul administratiei publice locale”, finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE 2005 - Consolidarea Democratiei in Romania.