Jumatate dintre cetatenii Ungariei considera ca ar trebui organizate alegeri anticipate. Potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie, 56% dintre cei chestionati vor ca un astfel de scrutin sa aiba loc cat mai curand posibil, anunta corespondentul Radio Romania Actualitati.

Socialistii ungari se afla singuri la guvernare, fara a avea majoritate in parlamentul de la Budapesta, dupa ce liberalii au decis sa iasa din coalitia de guvernamant la sfarsitul lunii trecute.

Potrivit rezultatelor sondajului, 56% dintre cei chestionati sunt de parere ca avand in vedere situatia politica interna din Ungaria, ar fi in interesul tarii organizarea cat mai curand de noi alegeri. Pe de alta parte, 31% dintre respondenti considera ca executivul format din reprezentanti ai Partidului Socialist Ungar trebuie sa isi continue activitatea pana la terminarea ciclului de guvernare.

Sapte din zece persoane chestionate au declarat ca nu cred ca Partidul Socialist Ungar va fi capabil sa se intareasca din nou in asa mod incat sa aiba sanse sa castige viitoarele alegeri. Potrivit sondajului, numarul optimistilor in randul simpatizantilor partidului este destul de mic, doar jumatate dintre ei fiind de parere ca sunt sanse in privinta castigarii alegerilor urmatoare.

Sondajul a fost efectuat in perioada 30 aprilie - 6 mai, pe un esantion de 1024 de persoane adulte.