Premierul Tariceanu nu se teme ca economia romaneasca ar avea de suferit de pe urma crizei economice mondiale, dar a admite ca lipsa infrastructurii de transport si comunicatii care sa sustina ritmul de crestere economica ar putea fi o problema pentru Romania, anunta NewsIn.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit vineri cu studentii de la ASE, carora le-a vorbit despre cresterea economica a Romaniei, aducand ca argument in acest sens faptul ca veniturile la buget pe primele patru luni ale anului 2008 sunt cu 51% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Primul-ministru a spus ca aceste date, "care nu pot fi infrante" de niciun alt argument "sunt dovada faptului ca economia romaneasca isi continua trendul ascendent", adaugand ca nu este ingrijorat de faptul ca acest trend ar putea fi stopat de criza economica mondiala.

Seful Executivului le-a mai vorbit studentilor despre potentialul Romaniei de a atrage investitori straini, precizand ca pentru anul 2008 se estimeaza un nivel al investitiilor ce se ridica la suma de 2,5 miliarde de euro. in acest context, premierul a vorbit si despre marii investitori straini care opereaza deja pe piata din Romania, precum Ford sau Pirelli, afirmand ca fabrica italiana de anvelope de la Slatina doreste sa-si dubleze capacitatile si fac apel la muncitorii romani aflati in Italia pentru a-si completa necesarul de forta de munca.