Conservatorii au depus astazi o plangere penala impotriva primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, pe care il acuza de abuz in serviciu contra intereselor publice si i-au solicitat prefectului Capitalei suspendarea din functie a edilului PD-L, anunta NewsIn.

Demersul conservatorilor impotriva lui Adriean Videanu a fost initiat de candidatul PC la Primaria Capitalei, Codrin Sstefanescu, senatorul Marius Marinescu si deputatul Vlad Hogea.

Conservatorii mai solicita si constatarea nulitatii hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care prevede un Plan de Urbanism Zonal pentru o suprafata de circa 100 de hectare, care include si un teren apartinand societatii Titan Mar unde este actionar Adriean Videanu. PC l-a acuzat pe Videanu ca a impus in CGMB trecerea planului urbanistic pentru ridicarea unei constructii de 20 de etaje pe terenul Titan Mar. Potrivit lui Sstefanescu, o astfel de decizie a Consiliului "il va imbogati" pe Adriean Videanu cu aproximativ 180 de milioane de euro.

Conservatorii considera ca Adriean Videanu se face vinovat de savarsirea mai multor infractiuni, inclusiv abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata – prevazut si pedepsit de articolul 248 din Codul Penal si cer Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie masurile legale care se impun impotriva lui Videanu.

Candidatul PC la Primaria Capitalei, Codrin Stefanescu, anunta joi ca il va actiona in judecata si pe premierul Calin Popescu Tariceanu daca nu va declansa un control la firmele apropiate PD-L.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, susţine insa ca hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin care se avizează Planul Urbanistic Zonal "Răzoare - Calea 13 Septembrie", are un caracter general şi nu permite construcţii pe terenul în cauză, el respingând astfel acuzaţiile lansate de PC.

"Autorizarea directă a construcţiilor este permisă doar pentru lucrări de infrastructură şi amenajare a domeniului public. Pentru construirea în interiorul parcelelor se impun elaborarea altor planuri urbanistice zonale", a susţinut vineri edilul şef al Bucureştiului.

Videanu a recunoscut că pe terenul de 106,5 hectare cuprins în planul urbanistic zonal "Nod Intermodal Răzoare - Calea 13 Septembrie" se află şi firma sa Titan Mar, dar a precizat că nu va solicita niciun PUZ pentru construcţii pe terenul firmei sale, cât timp va mai fi primar.