Guvernul militar din Myanmar se confrunta cu o frustare internationala crescanda in ceea ce priveste incetineala cu care acesta accepta asistenta internationala, dupa ce ciclonul Nargis a devastat zona, noteaza BBC.

Secretarul de stat Condoleezza Rice a indemnat junta militara din Myanmar sa permita comunitatii internationale sa acorde ajutor birmanezilor si a atras atentia ca nu este vorba de politica internationala, ci de asistenta in cazul unei crize umanitare.

De asemenea, guvernul birmanez a dovedit reticenta in ceea ce priveste acordarea de vize lucratorilor umanitari internationali, iar analistii politici estimeaza ca aceasta situatie demonstreaza fie ca autoritatile sunt depasite de situatie, fie au suspiciuni de natura politica in ceea ce ii priveste pe straini.

Un oficial american sustine ca ciclonul Nargis a facut 100 de mii de morti in Myanmar. Ultimul bilant oficial al autoritatilor, dat publicitatii ieri, indica 22.500 de morti, iar potrivit agentiilor internationale de stiri, alte 41 de mii de persoane erau date disparute.