Senatorul Hillary Clinton si-ar putea anunta astazi retragerea din cursa electorala dupa ce nu a reusit sa-si atraga sustinerea superdelegatilor si a liderilor partidului, potrivit blogurilor de campanie americane.

Clinton trebuia sa se intalneasca astazi cu o parte din superdelegati insa a intampinat dificultati in a-i convinge pe acestia ca poate continua cursa electorala.

Surse din conducerea Partidului Democrat sustin ca "lupta electorala s-a incheiat" dupa ce Barack Obama a castigat detasat alegerile preliminare din Carolina de Nord, iar fosta Prima Doamna a Americii a obtinut o victorie stransa la scrutinul din Indiana.

In plus, diferite surse au dezvaluit faptul ca Hillary Clinton a fost nevoita sa imprumute 6.4 milioane de dolari campaniei sale electorale, care se adauga celor cinci milioane imprumutate la inceputul anului. Fondurile sale sunt pe sfarsite, in timp ce Barack Obama atrage din ce in ce mai multe sustinatori.

In acest moment, Obama se bucura de sprijinul a 1.840 de candidati, in timp ce Clinton este sprijinita de 1.684 de delegati. Pentru a obtine nominalizarea la Conventia Nationala din Denver, candidatul democrat are nevoie de sprijinul a 2.025 de delegati.