Astazi se implineste un an de cand presedintele francez Nicolas Sarkozy a fost ales presedinte. Desi a fost preferat de peste 53% din francezi, a fost anul in care popularul "Sarko" a trecut de la o stare de gratie la o popularitate in berna. Ziarele aparute astazi sunt critice la adresa sefului statului. Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, comandat de cotidianul "Le Figaro", 66% dintre francezi s-au declarat nemultumiti de politica lui Nicolas Sarkozy, 62% cred ca acesta nu si-a respectat promisiunile facute in campania electorala, iar 63% sunt dezamagiti de modul in care acesta exercita cea mai inalta functie din republica.

Radio Romania Actualitati transmite ca in randurile propriului partid - Uniunea pentru o Miscare Populara - se fac din cand in cand auzite nemultumiri si indoieli. Cu toate acestea, formatiunea crede ca stilul presedintelui Sarkoyz corespunde nevoilor imediate ale francezilor.

Purtatorul de cuvant al partidului, Dominique Paillé, citat de postul public de radio, a declarat:" Graba de care Nicolas Sarkozy a dat dovada inca din prima zi a mandatului sau pentru a-si pune in practica reformele a fost apreciata de francezi si a permis inceperea unui proces reformator indispensabil. Esenţialul - si presedintele a inteles acest lucru - este ca trebuie facute reforme si ca pentru a reusi trebuie sa pastreze legatura cu cetatenii. Lui Nicolas Sarkozy ii place sa fie natural, ceea ce ii da energie", a adaugat reprezentantul partidului presedintelui francez, care i-a creionat sefului statului o imagine pozitiva, in ciuda numeroaselor critici venite din partea cetatenilor francezi.