Biroul Electoral Central a anuntat ca la nivelul intregii tari, 54 de formatiuni politice au depus liste de candidati pentru alegerile locale, anunta Rador.

Regulile campaniei electorale, inceputa ieri si care se va incheia pe 31 mai, trebuie respectate atat de candidati, cat si de mass media.

In toata aceasta perioada, candidatii formatiunilor politice, aliantelor politice si electorale, dar si candidatii independenti, isi vor putea exprima liber, fara nicio discriminare, opiniile in adunari, mitinguri, prin intermediul serviciilor publice de radio si televiziune, precum si in presa scrisa. 54 de formatiuni politice au depus liste de candidati la nivelul intregii tari, din care doar 41 au depus liste complete.

Potrivit Legii alegerilor locale, accesul partidelor parlamentare la radioul si televiziunea publica, inclusiv in studiourile teritoriale ale acestora, este gratuit, in timp ce partidele neparlamentare vor beneficia de un acces similar doar daca au depus liste de candidati in minim 50% din circumscriptiile electorale dintr-un judet.

Cu 48 de ore inainte de ziua votarii vor fi interzise sondajele de opinie, difuzarea de spoturi electorale, a comentariilor privind campania electorala, dar si invitarea sau prezentarea candidatilor in programe.