





Oficiul pentru Produse Traditionale si Ecologice ar putea fi functional de luna viitoare
Oficiul pentru alimente traditionale va avea reprezentante la nivel national in judetele Timis, Bihor, Alba, Iasi, Arges, Galati si Brasov, spatiul si organizarea necesare urmand a fi asigurate de directiile agricole.
Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a aprobat recent un ordin prin care producatorii de alimente traditionale vor putea cere derogari de la normele cerute de Bruxelles privind materialele din care sunt facute ustensilele si echipamentele, peretii, ferestrele sau podelele unde se fabrica produse traditionale. Astfel, alimentele isi vor pastra specificul traditional, de exemplu vor fi preparate in vase de lemn si nu de inox si se vor putea vinde atat in Romania, cat si in UE.
Potrivit Rador, Romania are inregistrate la nivel national 36 de produse traditionale, care sunt inca departe de a fi recunoscute si popularizate in Uniunea Europeana.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II