La Memorialul Holocaustului de la Ierusalim, au inceput, inca de aseara, ceremoniile care marcheaza Ziua Martirilor Holocaustului si Eroilor, in prezenta presedintelui statului Israel, Shimon Perez, si a premierului Ehud Olmert.

In aceasta dimineata, la ora 10:00, toate sirenele din Israel au sunat timp de doua minute in memoria celor 6 milioane de evrei omorati in Holocaust.

Potrivit Rador, la Memorialul de la Yad Vashem, premierul israelian Ehud Olmert a afirmat, in fata familiilor victimelor Holocaustului ca, cei care neaga Holocaustul neaga dreptul la existenta al statului Israel. Olmert a atras atentia ca, dupa 60 de ani de la crearea statului Israel independent, inca mai sunt voci care incita la distrugere, dar nicio forta din lume nu poate invinge spiritul statului Israel.

Presedintele Shimon Perez, adresandu-se unui public emotionat, a spus ca prin victoria impotriva nazismului au fost salvate valorile speciei umane si a fost salvat continentul european care ar fi cazut intr-o era a intunericului si distrugerii. Referindu-se la victimele Holocaustului, presedintele statului Israel a declarat: "Sangele lor nu va inceta niciodata sa strige din pamantul Europei".