Alegatorii din Paraguay se prezinta astazi la urne pentru a-si alege noul presedinte. Fernando Lungo, un fost episcop cotat ca favorit in sondajele de opinie, promite sa puna capat coruptiei si sa lupte impotriva saraciei, anunta Euronews, citat de Rador.

Potrivit sondajelor de opinie, Fernando Lungo conduce cu cinci procente in preferintele electoratului. Coalitia sa de centru-stanga, Alianta Patriotica pentru Schimbare, promite sa puna capat coruptiei si sa lupte impotriva saraciei - doua probleme devenite endemice, cu care acest stat sud-american se confrunta de zeci de ani.

De asemenea, Lugo promite sa inceapa o reforma funciara. Daca va castiga alegerile, fostul prelat va pune capat guvernarii Partidului Colorado, aflat de 60 de ani la conducerea tarii. in ceea ce il priveste, Partidul Colorado isi pune sperantele in Blanca Ovelar, care ar putea deveni prima femeie ajunsa presedinte al Paraguayului, urmand astfel exemplele oferite de Chile si Argentina. Un alt candidat cu sanse reale este fostul general Lino Oviedo, angrenat cu Fernando Lugo intr-o cursa electorala extrem de stransa.