Organizatia Human Rights Watch acuza faptul ca, la cinci ani de la izbucnirea conflictului, femeile si fetele din regiunea sudaneza Darfur sunt inca victimele violurilor si atacurilor sexuale, transmite BBC, citat de Rador.

Organizatia pentru apararea drepturilor omului sustine ca soldatii, militiile si rebelii sudanezi continua sa urmareasca femeile in zonele limitrofe taberelor de refugiati.

Directorul pentru Africa al organizatiei, Georgette Gagnant, a precizat ca s-a trimis o sesizare autoritatilor de la Khartoum, la care nu s-a primit inca niciun raspuns. "Noi indemnam guvernul sa adopte de urgenta unele masuri pentru reducerea incidentei acestor fenomene, pentru a le spune militarilor si politistilor ca vor fi investigati si pedepsiti, fiindca toleranta zero fata de astfel de lucruri trebuie respectata", a afirmat oficialul.

Human Rigts Watch este o organizatie non-guvernamentala de aparare a drepturilor omului din intreaga lume. HRW a fost creata in 1978 si isi are sediul la New York.