In Ungaria, circulatia trenurilor este din nou perturbata, dupa ce sindicalistii feroviari au decis noaptea trecuta sa reia greva generala declansata la 1 februarie, relateaza Rador.

Sindicalistii au luat aceasta decizie dupa ce negocierile purtate in ultima perioada cu reprezentantii Societatii ungare de Cai Ferate au esuat. Ei solicita majorari salariale si acordarea echivalentului a aproximativ 1000 de euro pentru angajati in urma privatizarii diviziei de transport marfa a Societatii ungare de Cai Ferate.

Reprezentantii companiei feroviare din Ungaria si-au exprimat nemultumirea ca sindicalistii au anuntat prea tarziu cand va fi reluata greva si nu au avut timp suficient sa informeze cetatenii si companiile de profil din strainatate, astfel incat calatorii care intra in tara sunt pusi in situatia in care trenurile lor stationeaza in zona granitelor.

Si sindicalistii de la societatea care asigura transportul in comun in Budapesta au intrat in greva incepand cu aceasta dimineata si pana la ora locala 13:00.