Presedintele american George W. Bush a fost primit cu entuziasm, ieri, in Zagreb, la doar o zi dupa ce Croatia a primit, la Bucuresti, invitatia de a adera la NATO.

Potrivit BBC, citat de Rador, liderul de la Casa Alba a rostit, astazi, un discurs in piata centrala din Zagreb, in care a felicitat Croatia pentru transformarea sa dintr-o republica fosta iugoslava intr-unul dintre cei mai apropiati aliati si Washington-ului, la care au luat parte sute de persoane.

George W. Bush a felicitat Croatia pentru ceea ce a numit "trecerea de la tirania comunista la democratia matura". In discursul rostit in fata unei mari multimi in piata din centrul orasului, Bush a promis sa apere libertatile cucerite de toate tarile din regiunea balcanica.

"Invitatia de a adera la NATO, pe care Croatia si Albania au primit-o in aceasta saptamana, este un vot de incredere ca veti continua sa faceti reformele necesare si sa deveniti contribuitori puternici ai Aliantei noastre. De aceea, daca vreun pericol va ameninta poporul vostru, America si Alianta NATO va sta alaturi de voi si nimeni nu va putea sa va ia libertatea", a afirmat liderul de la Casa Alba.