Guvernul ar putea aproba, saptamana viitoare, infiintarea Oficiului National pentru Produse Traditionale si Ecologice, institutie care va ajuta fermierii sa obtina protectia alimentelor traditionale in Uniunea Europeana, anunta Mediafax.

"Sper ca saptamana viitoare sa trec in Guvern un proiect de ordonanta pentru crearea Oficiului National pentru Produse Traditionale si Ecologice. Am toate avizele si ar trebui sa intre pe ordinea de zi la Guvern saptamana viitoare. Dupa adoptarea ordonantei va urma un ordin de ministru cu normele de organizare si functionare a Oficiului", a declarat luni ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, la Bruxelles, la deschiderea unei expozitii cu degustare de produse alimentare romanesti in holul Parlamentului European.

Oficiul va acorda consiliere producatorilor pentru obtinerea protectiei produselor traditionale in UE si se va ocupa si de promovare in domeniu.

Ciolos a aratat ca a cerut Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor sa elaboreze un set de norme pe baza carora vor fi acordate derogari, astfel incat fermierii sa poata produce alimente in mod traditional, cu respectarea normelor sanitare, si sa le vanda la nivel national.