Fostul primar al municipiului Iasi si ambasador al Romaniei in Cuba, Constantin Simirad, a fost desemnat de Comitetul Executiv al PSD Iasi, drept candidat al organizatiei la functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ), transmite NewsIn.

Singurul care a votat impotriva candidaturii lui Simirad a fost actualul sef al CJ Iasi, Lucian Flaiser, care si-a exprimat intentia de a candida pentru inca un mandat, el fiind la conducerea institutiei din anul 2000. "In mod clar am fost sabotat. Este un aranjament intre ei, Nichita (n.r. - Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi) si Simirad. Constat ca in PSD-ul de astazi nu este apreciata munca, ci doar simpatiile", a declarat Flaiser.

Liderii PSD Iasi au explicat ca desemnarea candidatului pentru Consiliul Judetean s-a facut in urma unor sondaje interne, care l-au plasat pe Simirad in fruntea listei.

"Experienta pe care o am in diplomatie si ca profesor universitar ma recomanda ca fiind un om capabil sa se descurce mult mai bine decat ceilalti contracandidati la Consiliul Judetean", a declarat Constantin Simirad. El a fost primar la Iasi in perioada 1992 - 2003, dupa care, timp de patru ani, a fost ambasador in Cuba.