Un grup de experti rusi, in frunte cu adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Kisliak, participa, astazi, la Washington, la consultari cu oficiali americani in problema scutului antiracheta, relateaza Rador, citand agentia Itar-Tass.

"Expertii rusi incearca sa clarifice o serie de probleme, care au ramas neclare pentru partea rusa dupa studierea propunerilor americane cu privire la apararea antiracheta, care au fost prezentate in scris, in cadrul ultimei intalniri in format '2+2' a ministrilor de externe si ai apararii din cele doua tari, desfasurate la Moscova", a precizat o sursa din cadrul Ministerului rus al Apararii.

Potrivit oficialulului rus, principala ingrijorare a Rusiei este legata de amplararea unui radar in de cea de-a treia zona de pozitionare din Europa, care monitorizeaza spatiul european al Federatiei Ruse pana in regiunea Ural, precum si puturile de lansare pentru rachete de interceptare.

Condoleezza Rice si Robert Gates au avut saptamana trecuta, la Moscova, convorbiri cu omologii lor rusi pe marginea scutului balistic defensiv pe care americanii doresc sa-l construiasca in Polonia si Cehia.