Autoritatile din judetul Constanta au curatat plaja de la Neptun in zona vilei de protocol unde se va desfasura intalnirea dintre Traian Basescu si George W. Bush, transmite Newsin.

Portiunea de plaja din statiunea Neptun unde se afla vila de protocol prezidentiala a fost curatata de utilajele Directiei Dobrogea Litoral Constanta, iar in perioada intalnirilor la nivel inalt vor fi impuse masuri de restrictie, intrucat sectorul respectiv are un regim special, a precizat seful DADL Constanta, Gheorghe Babu.

Echipele si utilajele DADL Constanta au efectuat deja operatiunile de curatenie, dar pana la inceputul lunii aprilie se va mai interveni pentru igienizare, mai ales in cazul unor furtuni pe mare. “Portiunea de plaja a fost pregatita pentru primirea oaspetilor si vom disloca utilaje si oameni daca va fi nevoie”, a declarat Babu.

Seful DADL a adaugat ca s-au facut liste cu numele angajatilor si numerele de inmatriculare ale utilajelor care vor interveni in zona plajei, iar accesul va fi permis doar celor autorizati in baza unor ecusoane.

Tot astazi, pirotehnistii ai SRI au verificat traseele pe care va circula coloana oficiala a presedintelui american. In Neptun si Constanta au fost amplasate camere de supraveghere, iar gurile de canal au fost sudate.