La ora 12.00, este prevazuta sa se desfasoare ceremonia de semnare a contractului prin care producatorul american de autoturisme Ford va prelua Automobile Craiova. La acest eveniment participa presedintele Traian Basescu, dar si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Compania Ford Motor Company a preluat pachetul de 72,4% din capitalul Automobile Craiova, dupa ce, miercuri, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a încasat contravaloarea actiunilor. Suma de 57 milioane euro reprezentand plata actiunilor preluate de Ford a fost transferata, miercuri seara, in contul AVAS.

In februarie 2008, Comisia Europeana a decis ca unele conditii impuse cumparatorului au determinat diminuarea pretului de vanzare a companiei romanesti. AVAS a solicitat cumparatorului, prin clauzele negociate in contractul de privatizare, realizeze o productie de minim 200.000 de automobile in al patrulea an de la privatizare, sa efectueze o serie de investitii si sa-i pastreze pe toti cei 3.900 de angajati ai companiei.

Comisia Europeana a decis ca privatizarea Automobile Craiova implica un ajutor de stat evaluat de forul european la 27 milioane euro. Ajutorul de stat urmeaza sa fie recuperat, conform legislatiei comunitare.