Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a cerut Procurorului General, Laura Codruta Kovesi, sa respecte prevederile constitutionale referitoare la imunitatea parlamentarilor privind opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.

Potrivit textului scrisorii lui Olteanul, "presedintele Camerei Deputatilor constata faptul ca, potrivit unor surse mass-media, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ancheteaza o serie de parlamentari pe marginea unei motiuni de cenzura depuse in urma cu 6 luni in Parlamentul Romaniei.".

Bogdan Olteanu atrage atentia ca senatorii si deputatii beneficiaza de imunitate in actiunile parlamentare pe care le intreprind in exercitarea mandatului si solicita Laurei Codruta Kovesi adoptarea „masurilor necesare pentru respectarea prevederilor constitutionale si a imunitatii parlamentare ca atribut esential al puterii legislative”.

Senatorul Radu Berceanu si deputatul Cristian Boureanu au fost audiati astazi la Parchetul General, in legatura cu autenticitatea semnaturilor pentru motiunea de cenzura depusa de PD si PLD, in iunie 2007.