Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, si ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, se intalnesc, marti, in format "2+2", cu secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, si cu seful Pentagonului, Robert Gates. Consultarile ruso-americane vor avea loc la sediul MAE al Rusiei.

"Principalele teme ale consultarilor vor fi probleme privind apararea antiracheta, Tratatul privind reducerea armelor strategice ofensive, si Tratatul privind Fortele Armate Conventionale din Europa, lupta impotriva terorismului international, precum si situatiile in jurul Iranului si al Coreei de Nord in planul mentinerii regimului neproliferarii" , a anuntat o sursa din cadrul MAE rus, scrie Itar-Tass citat de Rador.

Potrivit unei surse din cadrul delegatiei americane, "Rice si Gates au sosit la in capitala rusa cu intentia ferma de a obtine impreuna cu omologii rusi un rezultat in problema apararii antiracheta.

"Secretarul de stat american si secretarul american al apararii sunt gata sa poarte convorbiri pragmatice", a precizat sursa citata.