Chiriasii evacuati din casele nationalizate retrocedate fostilor proprietari vor primi locuinte in baza unui proiect de lege adoptat, luni, pe articole de Camera Deputatilor, relateaza NewsIn. Proiectul vizeaza finantarea unor programe de construire a locuintelor sociale.

Finantarea programelor de locuinte sociale se se asigura din bugetele locale sau din transferuri de la bugetul de stat, au anuntat inititatorii priectului de lege.

Persoanele carora li se aplica legea trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa dovedeasca faptul ca sunt titularii contractului de inchiriere sau au fost chiriasi ai imobilului la data retrocedarii, nu detin in proprietate alta locuinta si nu au vandut o proprietate imobiliara dupa 1990, nu beneficiaza de sprijinul statului pentru construirea sau cumpararea unei locuinte si nu stau in chirie in alta locuinta alocata din fondul locativ de stat.

Au acces cu prioritate in alocarea acestor locuinte persoanele care realizeaza un venit lunar cu 20% mai mic decat nivelul stabilit de Guvern, persoanele cu handicap, invalizii si pensionarii.