Un autotren a căzut, marţi seară, de pe un viaduct situat pe DN 6, între municipiul Orşova şi Porţile de Fier I, de la o înălţime de peste 50 de metri, şoferul fiind decedat, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, citat de Agerpres.

Accident TIRFoto: ISU Mehedinti

Conform sursei citate, autotrenul, înmatriculat în străinătate, a căzut într-o regiune stâncoasă din zona viaductului Pădina.

Şoferul a rămas încarcerat şi a decedat, corpul său fiind scos din cabina autotrenului de către echipajele de pompieri care au intervenit la faţa locului.

Traficul rutier în zonă se desfăşoară alternativ, pe un sens, adaugă sursa amintită.

Precizările Poliţiei

UPDATE: „Poliţia Municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe Drumul European 70, în zona viaductului Pădina, s-a produs un accident rutier în urma căruia un autotren a rupt parapetul de protecţie, căzând într-o râpă. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului Rutier şi din cadrul Serviciului Rutier, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit că un barbat de 49 de ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea un autotren pe DE 70, în zona viaductului Pădina ar fi pierdut controlul asupra direcţiei, a rupt parapetul din beton şi s-a răsturnat într-o râpă”, a transmis IPJ Mehedinţi, citat de News.ro.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.