Actorul american Richard Gere, aparator de 25 de ani al cauzei tibetane, a cerut, astazi, boicotarea Jocurilor Olimpice de la Beijing in cazul in care China nu reactioneaza intr-un "mod convenabil" la manifestatiile violente din Tibet din ultimele zile, informeaza Mediafax.

"In aceasta situatie, daca chinezii nu reactioneaza intr-un mod convenabil, daca nu-si schimba comportamentul, nu recunosc ceea ce se intampla, nu permit un acces liber la un mijloc de comunicare, atunci cred ca trebuie sa boicotam Jocurile Olimpice", a declarat actorul.

"Ar fi de neconceput sa continuam ca si cum totul ar merge bine si toata lumea este fericita. Este imposibil", a adaugat Gere.

Manifestatiile antichineze de la Lhasa, cele mai sangeroase din 1989 in Tibet, coincid cu implinirea a 49 de ani de la fuga lui Dalai Lama in India.

Guvernul tibetan in exil a anuntat ca exista informatii neconfirmate conform carora revoltele care au izbucnit vineri in capitala tibetana Lhasa s-au soldat cu circa 100 de morti.

Richard Gere a declarat ca nu a solicitat pana in prezent boicotarea Jocurilor Olimpice, apreciind ca acestea faciliteaza un schimb liber in materie de comunicare, sport si divertisment.