Membrii Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, Spiru Haret si Alma Mater ies vineri in strada pentru a protesta fata de Pactul national pentru Educatie, pe care il considera "un instrument politic pentru castigare de electorat", potrivit Mediafax.

Presedintele executiv al Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, astazi, pentru Mediafax, ca sindicalistii din educatie se vor aduna vineri, la ora 11.00, in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, unde vor picheta aproximativ 30 de minute, dupa care vor pleca in mars spre sediul Parlamentului.

Reprezentantul Spiru Haret a mai spus ca cele 3 federatii sindicale urmeaza sa declanseze la nivel national un sondaj referitor la problemele actuale din sistem, iar datele acestui sondaj vor fi inaintate partidelor politice pentru ca "atunci cand discuta despre un pact, sa tina cont de acestea".

Liderul sindical a mai spus ca cele 3 federatii din invatamant vor stabili si formele de protest viitoare.

Federatia Sindicatelor Libere din invatamant, Spiru Haret si Alma Mater nu au semnat Pactul national pentru educatie, apreciind ca acesta enunta doar principii generale, iar sindicalistii nu au fost consultati in elaborarea lui.