Deputatii au aprobat, astazi, solicitarea de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu asupra uneia dintre cele doua acte normative ce vizeaza fostul patrimoniu al UTC, astfel ca Grupul pentru Dialog Social isi poate pastra sediul, anunta NewsIn.

Toate partidele, cu exceptia PRM, au fost de acord cu cerea de reexaminare formulata de seful statului. In favoarea ordonantei de urgenta a Guvernului prin care GDS isi pastra sediul - respinsa initial de Parlament si trimisa spre rexaminare de Traian Basescu - au votat 226 de deputati. Impotriva s-au exprimat doar cei 17 deputati ai PRM si s-au inregistrat si 3 abtineri.

Senatul a respins, la sfarsitul lunii februarie, cererea de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu la proiectul de respingere a ordonantei prin care GDS isi pastra sediul, insa Camera Deputatilor este for decizional.

Pe de alta parte, in dezbaterea Parlamentului se mai afla o initiativa legislativa a Liei Olguta Vasilescu care are consecinte similare - pierderea sediului de catre GDS, dupa cum sustin reprezentantii organizatiei. seful statului a retrimis Parlamentului, la inceputul lunii ianuarie, si acest act normativ.

GDS i-a solicitat, la inceputul lunii martie, presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa fie consecvent cu propriile declaratii si sa blocheze cele doua initiative legislative care, in viziunea reprezentatilor GDS, vizeaza evacuarea organizatiei din sediul de pe Calea Victoriei.