Bulgarii nu exclud varianta unui act terorist in cazul accidentului de tren de acum doua saptamani. "Varianta unui act terorist in trenul Sofia-Kardam nu trebuie exclusa in niciun caz", a declarat specialistul bulgar in antiterorism Todor Boiadjiev, intr-un interviu acordat postului de radio "Darik" din Bulgaria, citat de Rador.

Ca argument al afirmatiilor sale, acesta a indicat coincidenta dintre data la care a avut loc tragicul incident si ajunul Zilei Nationale a Bulgariei. Boiadjiev a subliniat categoric ca au fost trase concluzii importante in urma incendiului - Caile Ferate Bulgare dispun de o infrastructura invechita, iar semnalizarea si comunicarea dintre echipele din trenuri este deficitara. "In momentul in care este utilizat explozibil, raman urme. Faptul ca incendiul a facut scrum absolut totul, nu inseamna ca nu a ramas nicio urma.

Cel putin 8 persoane si-au pierdut viata si alte 9 au fost ranite in urma unui incendiu care a izbucnit, in urma cu doua saptamani, in noaptea de joi spre vineri, in vagonul de dormit al unui tren rapid.