Un autoturism în care se aflau patru persoane a fost lovit de un tren, duminică seară, în localitatea Miceştii de Câmpie, iar prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a declanşat Planul roşu de intervenţie, transmite News.ro. În tren se aflau circa 20 de călători, aceştia nefiind răniţi. În urma accidentului, doi adolescenţi de 13 şi 15 ani au murit, iar doi bărbaţi au fost răniţi.

Accident Bistriţa-NăsăudFoto: ISU Bistrita

UPDATE - Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, în autoturism se aflau patru persoane. Doi bărbaţi conştienţi, cooperanţi, care s-au autoevacuat din autoturism, prezentau atac de panică şi excoriaţii la nivelul capului, aceştia fiind evacuaţi către UPU SMURD Mureş.

În schimb, doi minori prezentau leziuni incompatibilile cu viaţa.

„Din cauza numărului mare de persoane aflate în tren (20), pentru optimizarea misiunii de răspuns la nivelul judeţului s-a activat Planul Roşu de Intervenţie. Toate persoanele aflate în tren au fost evaluate din punct de vedere medical şi din fericire niciuna nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. La această oră Planul Roşu este dezactivat”, a arătat sursa citată.

Echipajele operative au intervenit cu o autospecială de stingere, cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, 2 ambulanţe SMURD, oambulanţă de terapie intensivă mobila şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Poliţia Bistriţa-Năsăud a transmis că un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Sânpetru de Câmpie, judeţul Mureş, în timp ce se deplasa pe Drumul Judeţean 162, la o trecere cu nivel de cale ferată simplă, fără bariere, a fost lovit de un tren.

„În urma impactului, atât soferul, cât şi un pasager de 41 de ani, din Tuşinu, judeţul Mureş, au fost răniţi. Totodată în urma impactului, doi minori de 13, respectiv 15 ani, din aceeaşi localitate, pasageri în autoturism, au fost răniţi şi ulterior declaraţi decedaţi datorită leziunilor suferite”.

Conform sursei citate, atât şoferul autoturismului, cât şi mecanicul de locomotivă au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal, urmând sa fie stabilite cauzele şi împrejurările producerii accidentului.

„În această seară, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Mica Oprea, a declanşat planul roşu de intervenţie care urmare a unui accident feroviar în localitatea Miceştii de Câmpie. Din primele informaţii primite, în autoturism se aflau 3 persoane - un adult şi doi copii, iar în tren se aflau aproximativ 20 de călători”, a anunţat inițial Prefectura Bistriţa-Năsăud.

La locul accidentului s-au deplasat de urgenţă modulul SMURD şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, un echipaj de prim ajutor de la Secţia Sărmaşu şi SVSU Miceştii de Câmpie.