Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează joi seară că valorile de trafic sunt ridicate pe sensul de urcare către zona montană a DN 1 Ploieşti - Braşov.

Masini in traficFoto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Potrivit sursei citate, se circulă în coloană pe raza staţiunilor montane Poiana Ţapului, Buşteni, Azuga, până la limita cu staţiunea Predeal, notează Agerpres.

Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, arată sursa citată.

Pentru evitarea aglomeraţiei, poate fi folosită ruta alternativă: Ploieşti - Cheia - DN 1A - Braşov şi retur.

Valori ridicate de trafic se înregistrează joi seara şi pe autostrada A1 Deva - Nădlac, în judeţul Timiş.

Centrul Infotrafic mai informează că se circulă în condiţii de aglomeraţie și pe sensul către Deva al autostrăzii A1 Deva - Arad, la nodul rutier din localitatea Margina, judeţul Timiş, formându-se coloană de autovehicule de aproximativ 2 kilometri, din cauza capacităţii reduse de preluare pe DN 68A Margina - Coşeviţa a fluxului mare de autovehicule de pe autostradă.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.