Emirul Qatarului, seicul Hamad bin Khalifa Al Thani, s-a intalnit, astazi, cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, el aratandu-se extrem de impresionat, la finalul acestei vizite, de cladirea Palatului Parlamentului, anunta NewsIn.

"Este o cladire foarte frumoasa si impresionanta si are nevoie de cheltuieli mari pentru intretinere. Aceleasi probleme le avem si noi cu cladiri de acest gen ale noastre", a declarat oficialul din Qatar. Intrebat insa daca are un palat mai mare in statul sau, emirul a comentat ca, pana in prezent, conationalii sai nu au reusit sa construiasca "palate de o asemenea dimensiune". "Dar nu se stie in viitor", a glumit seicul.

Emirul s-a declarat bucuros sa viziteze Romania si a anuntat ca a discutat cu Nicolae Vacaroiu despre consolidarea relatiilor dintre Qatar si Romania.

La randul sau, presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu a declarat ca discutiile oficiale au vizat dezvoltarea relatiilor bilaterale, mai ales in conditiile in care Qatarul este unul dintre cei mai mari producatori de gaze din lume.

Vizita de stat de doua zile a Emirului Qatarului la Bucuresti s-a incheiat astazi. El a fost primit, ieri, de presedintele Traian Basescu, la invitatia caruia a venit in Romania.

Vizita emirului statului Qatar la Bucuresti a readus in discutie demararea proiectului ce vizeaza construirea, in portul Constanta, a unui terminal pentru gazul lichefiat (GPL) exportat din aceasta tara araba.