Doi pui de urs au fost loviţi mortal, marţi dimineaţă, pe DN2M, între localităţile Boloteşti şi Vidra, de două autovehicule, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

pui de ursFoto: IGPR

„Marţi dimineaţă, la ora 4,20, Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Odobeşti au fost sesizaţi prin apel la 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe DN2M, de la Boloteşti către Vidra, autovehiculul în care se afla ar fi acroşat doi pui de urs. Cei doi ursuleţi au decedat în urma rănilor suferite”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

La faţa locului au intervenit reprezentanţi ai Ocolului Silvic, Gărzii de Mediu, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru siguranţa Alimentelor, precum şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

Din primele cercetări, autovehiculul al cărui pasager a sunat la 112 s-ar fi deplasat în spatele unei autoutilitare care ar fi lovit unul dintre puii de urs, în timp ce cel de-al doilea pui a sărit în faţa autovehiculului şi nu a putut fi evitat.

Cadavrele celor doi ursuleţi au fost preluate de reprezentanţii Ocolului Silvic. Mama puilor nu a fost identificată în zonă.

Cercetările continuă pentru identificarea autoutilitarei implicate în evenimentul rutier şi stabilirea cu exactitate a modului în care a avut loc accidentul.