Cinci copii s-au înecat, duminică, în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului, comuna Filipeşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, Cătălin Istrati.

SiretFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit acestuia, cei cinci minori sunt căutaţi de pompieri. „La sosirea la faţa locului, se pare că este vorba de cinci minori înecaţi. Sunt căutați cu ajutorul a două bărci”, au precizat reprezentanţii ISU Bacău, conform Agerpres și News.ro. De asemenea, au venit în sprijin pompieri şi mijloace de intervenţie de la ISU Neamţ.

UPDATE: Cele cinci victime au fost găsite de pompieri, dar manevrele de resuscitare nu au dat rezultat, toate fiind declarate decedate.

Dintre acestea, două aveau 14 ani, alte două 17 ani, iar a cincea avea 18 ani.

UPDATE 3 - A fost găsită şi ultima victimă. Potrivit ISU Bacău, a fost declarat decesul tuturor celor cinci victime.

UPDATE 2 - Alte trei victime au fost găsite, fiind făcute manevre de resuscitare.

UPDATE 1 - Unul dintre cei cinci copii a fost găsit. Medicii au declarat decesul

Unul dintre cei cinci copii a fost găsit şi scos din apă de pompieri, medicii prezenţi la faţa locului declarând decesul.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Cătălin Istrati, victima a fost supusă manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

Ceilalţi 4 copii sunt căutaţi în continuare de pompieri cu ajutorul bărcilor.

La faţa locului se află pompierii băcăuani şi echipaje medicale de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. În sprijin intervin și pompieri de la ISU Neamţ, cu barca, şi un echipaj SMURD.