Un accident rutier soldat cu şapte victime, dintre care şi un copil, s-a produs joi seară la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, în zona Parcului regional de agrement Cornişa, transmite Agerpres.

112Foto: Agerpres

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu, în accident au fost implicate cinci autoturisme, în care se aflau nouă persoane, două dintre ele primind îngrijiri la faţa locului, iar şapte au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Accidentul s-a produs ca urmare a intrării pe contrasens a unui autoturism condus de o tânără de 31 de ani, care a lovit alte patru maşini care circulau din sens opus. Două dintre maşinile care circulau regulamentar au fost proiectate în afara părţii carosabile.

„Din verificările efectuate până în acest moment s-a stabilit faptul că o tânără de 31 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea o maşină marca BMW pe strada Sucevei, direcţia de deplasare dinspre strada Pacea către localitatea Hudum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu alte patru autoturisme care circulau regulamentar din sens opus. În urma impactului, şapte persoane au suferit leziuni şi fost transportate la spital, dintre care un minor”, a precizat Nenişcu.

Oficialii Poliţiei susţin că toţi cei cinci şoferi implicaţi în accident au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.