Un incendiu puternic a cuprins, duminică după-amiază, şapte locuinţe şi anexe ale acestora din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, pompierii intervinind cu mai multe autospeciale, transmite News.ro. Trei persoane au suferit atacuri de panică, primind îngrijiri medicale, iar în total sunt afectate 18 persoane. Intervenţia pompierilor este dificilă întrucât casele sunt aproape lipite, urmând ca echipaje de pompieri din judeţele Galaţi şi Bacău să vină în ajutor.

Interventie pompieriFoto: ISU Vaslui

UPDATE: Focul a fost stins după cinci ore / Zece persoane, cazate la internatul unui liceu

„După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au fost afectate şapte locuinţe, între care un duplex, precum şi tot atâtea anexe gospodăreşti. Au ars aproximativ 600 metri pătraţi acoperiş din tablă pe astereală din lemn. S-au deteriorat aproximativ 300 metri pătraţi acoperiş şi peste 400 metri pătraţi planşeu”, a transmis, duminică seara, ISU Vaslui.

18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului „Mihai Eminescu” din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o femeie este imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanţei SMURD.

_____________

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a anunţat anterior că intervine cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale multifuncţionale, o ambulanţă SMURD tip B2 (EPA) şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuinţe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului.

„În acest moment, incendiul se manifestă la nivelul a şase locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti. Există pericolul de propagare a incendiului.

În sprijinul pompierilor, a venit şi SPSU din cadrul SC Rulmenţi SA Bârlad. De asemenea, în sprijinul pompierilor vasluieni vor veni şi două autospeciale de stingere cu apă din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Galaţi şi Bacău”, a transmis ISU Vaslui.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă Vaslui intervine cu o autospecială tip B.

Conform ISU Vaslui, trei persoane au suferit atacuri de panică şi au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

Sunt afectate 18 persoane, într-una din case locuind mai multe familii.

„Incendiul se manifestă cu violenţă şi este foarte greu de lichidat din cauza faptului că, în acea zonă, casele sunt aproape lipite una de cealaltă prin intermediul anexelor gospodăreşti. Acţiunea este condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii dede Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui”, au menţionat reprezentanţii ISU.