Salvamontiştii din Buşteni intervin, marţi, pentru recuperarea a doi turişti care au rămas blocaţi, din cauza epuizării fizice, pe un traseu din Masivul Bucegi, scrie News.ro. Cei doi se află de câteva ore pe munte şi au încercat să urce la Vârful Omu. Salvamontiştii au reuşit să ajungă la ei şi au început coborârea către baza Baba Mare.

Turisti blocati pe Valea CerbuluiFoto: Facebook/ Salvamont Busteni

Conform reprezentanţilor Salvamont Buşteni, apelul din partea celor doi turişti a fost primit marţi după-amiază, iar salvatorii montani au pornit către locul indicat de către cei doi, pe Valea Cerbului.

„Doi tineri, nepregătiţi pentru o zăpadă atât de mare, au rămas blocaţi din cauza epuizării. Aceştia au plecat azi dimineaţă din Buşteni spre Vârful Omu şi după mai multe ore de «luptă» cu zăpada, s-au dat bătuţi şi au sunat după ajutor”, au scris salvamontiştii pe Facebook.

Traseele din Bucegi sunt impracticabile în această perioadă, multe dintre ele fiind acoperite cu zăpadă. În weekend, salvatorii au intervenit pentru recuperarea a şapte turişti francezi care au rămas blocaţi în Bucegi, ei urcând pe munte fără a fi echipaţi corespunzător.