​Pompierii din Buzău intervin, marţi seară, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la un centru de colectare a PET-urilor, relatează News.ro. Intervenţia este îngreunată din cauza vântului care suflă cu putere. Au ars deja două maşini, dar nu au fost semnalate victime.

HotNews.roFoto: Hotnews

La faţa locului a ajuns şi prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache.

„Arde un depozit de materiale reciclabile a unui reciclator. Au intervenit autospeciale de la ISU, de la URBIS, de la Mizil şi Râmnicu Sărat. Nu sunt vicime. Materialul care arde e plastic şi hârtie. Nu sunt riscuri ca incendiul să se mai extindă”, a declarat prefectul.

Întrebat dacă fumul negru ar putea genera o poluare în municipiul Buzău, Iordache a declarat: „Fumul nu se duce către municipiu. Se duce spre zona de sud a judeţului, probabil către Spătaru. A fost emis mesaj Ro-Alert. Era o linie de gaz care trecea pe câmp, dar a fost asigurată şi nu e risc de explozie”.

Sursa care a generat incendiul urmează a fi stabilită de anchetatori, a mai precizat prefectul de Buzău.

Anterior, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu, a declarat:

„Incendiul se manifestă la un depozit de materiale reciclabile din Zona Industrială. Focul se manifestă pe o suprafaţă de circa 1.500 de metri pătraţi, s-a extins şi la 2 TIRuri din apropiere, care erau încărcate cu materiale reciclabile. La faţa locului intervin 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Buzău, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD. Mai sunt pe drum 4 cisterne cu apă de la Primăria Buzău şi 2 autospeciale de la ISU Prahova. A existat risc de propagare la o hală din apropiere, însă a fost eliminat. La acest moment, incendiul este localizat iar pompierii intervin pentru stingerea lui”.