In Rusia, astazi este ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale de duminica. Potrivit ultimelor sondaje cel mai bine plasat este prim-vicepremierul Dmitri Medvedev, desemnat ca succesor de actualul presedinte Vladimir Putin.

Campania electorala a fost insa marcata de acuzatii repetate ale reprezentantilor opozitiei nemultumiti mai ales de discriminarile la care au fost supusi de mass-media, in cea mai mare parte apropiata de putere.

Vladimir Tchourov, seful Comisiei Electorale Centrale a admis pentru Le Monde ca Dmitri Medvedev a aparut la televizor mult mai des decat contracandidatii sai dar a explicat acest fapt intrucat el s-ar fi bucurat de atentia presei pentru ca este vicepremier. " Chiar daca este campanie electorala , guvernul nu poate sa functioneze la ralenti", a explicat el.

Potrivit unui studiu al centrului de analiza a mijloacelor de informare in masa Medialoguia, intre 10 decembrie, cand Putin si-a exprimat deschis sprijinul pentru Medvedev, si 26 februarie Dmitri Medvedev a aparut pe canalele televiziunii publice de 1832 de ori. In acelasi timp contracandidatii sai au beneficiat de mult mai putine aparitii televizate. Astfel ultranationalistu Vladimir Jirinovski a fost la televizor de 533 de ori, candidatul comunist Gennadi Ziouganov de 479 ori , iar Andreï Bogdanov de 258 de ori.