Masuri de securitate sporite in Irak, in orasul sfant siit Kerbala, unde astazi se incheie o importatnta sarbatoare religioasa. Peste 9 milioane de credinciosi musulmani siiti participa la ritualurile religioase din ultima zi a sarbatorii numite Arbain.

Potrivit corespondentului Radio Romania Actualitati, 40.000 de politisti si soldati au fost mobilizati in zona orasului Kerbala, inclusiv 400 de lunetisti care au ocupat pozitii pe acoperisurile cladirilor si 12 echipe cu aparate speciale pentru detectarea materialelor explozive. Transportul public a fost blocat pe o raza de 25 km. 600 de femei fac parte din echipele de securitate, pentru a controla femeile care ar putea transporta dispozitive explozive.

Foarte multi pelerini au mers pe jos, calatorind chiar si doua saptamani, pentru a ajunge in orasul considerat sfant de musulmanii siiti. Anul trecut, in timpul ceremoniilor de Arbain au fost ucisi 149 de credinciosi musulmani si, in urma cu cateva zile, intr-un singur atac, si-au pierdut viata 63 de pelerini care se indreptau spre Kerbala.