Doi turiști au fost surprinși de avalanșă, sâmbătă, în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești, informează Mediafax. Salvamontiștii care intervin spun că sunt șanse ca cele două persoane să fie în viață.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avalanșa produsă în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești, a prins două persoane dintre care una cel puțin a reușit să se salveze, iar cea de-a doua se pare că este surprinsă sub zăpadă, spun salvamontiștii.

Informațiile sunt incerte la ora transmiterii știrii, dar există varianta ca ambele persoane să fie în viață, dar să nu se poată vedea sau contacta.

O echipă de salvamontiști din Râșnov se îndreaptă către locul evenimentului.

În zonă a fost alertat și elicopterul, dar, din păcate, în zona nu sunt condiții de zbor.

UPDATE: Ambele persoane surprinse de avalanşă sunt în viaţă, însă una a suferit un traumatism şi necesită condiţii speciale de transport

Salvamontiştii au ajuns la cele două persoane surprinse de o avalanşă în Masivul Bucegi, una dintre acestea fiind în stare foarte bună, în timp ce a doua este conştientă, însă a suferit un traumatism care necesită condiţii speciale de deplasare, informează News.ro.

„O persoană este în stare foarte bună. Cealaltă persoană este conştientă, dar în cazul acesteia există o suspiciune de traumatism de bazin sau de coloană şi trebuie să avem mare grijă în ceea ce priveşte transportul”, a declarat şeful Salvamont, Sabin Cornoiu.

Acesta a precizat că din cauza acestui traumatism persoana surprins de avalanşă trebuie transportată „cu grijă”.