PSD nu va semna pactul propus de presedintele Traian Basescu decat daca educatia va primi 7% din PIB. Seful statului i-a invitat, maine, pe reprezentantii partidelor parlamentare la Cotroceni, pentru negocieri privind un Plan National pentru Educatie.

Seful Departamentului Educatie al PSD, Ana Birchall, sustine, insa, ca, in lipsa unei strategii pe termen mediu si lung, dezbaterea pe probleme de educatie de la Palatul Cotroceni ar risca sa cada in derizoriu.

Potrivit Antena 3, Ana Birchall a pledat pentru conturarea unui pachet legislativ care sa contina legea invatamantului preuniversitar, legea invatamantului universitar, Statutul cadrelor didactice, legea salarizarii, legea descentralizarii si legea calitatii in invatamant.

Mai mult, social-democratii atrag atentia ca ei nu vor vota legile educatiei propuse de ministrul Adomnitei, deoarece ele nu rezolva problemele cele mai grave si anume descentralizarea, abandonul scolar, violenta in scoli, lipsa performantei reale, somajul tinerilor, migratia profesorilor spre alte domenii de activitate sau salarizarea cadrelor didactice.