Doi schiori au fost prinși sâmbătă într-o avalanșă în Valea Doamnei, au anunțat salvamontiștii din Sibiu. O altă avalanșă a fost declanșată de sub Vârful Paltinul, iar salvamontiștii le recomandă turiștilor să consulte buletinul nivometeorologic și să fie echipați corespunzător.

AvalansaFoto: Salvamont Sibiu

Potrivit Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, citat de Mediafax, sâmbătă, până la ora 13.00, din cei 30 de schiori și snowboarderi identificați, mai puțini de jumătate au avut dispozitiv de căutare în avalanșă și doar opt au avut kit complet de căutare/salvare din avalanșă, dotat cu dispozitiv, lopată, sondă.

Salvamontiștii susțin că sâmbătă doi schiori au fost prinși într-o avalanșă pe porțiunea superioară în Valea Doamnei. Aceștia au fost echipați complet, inclusiv cu rucsac cu airbag, astfel că au reușit să se salveze singuri.

O altă avalanșă a fost declanșată de sub Vârful Paltinul, iar în zonă se aflau aproximativ 15 persoane. „Din fericire nimeni nu a fost prins sub zăpadă”, au transmis salvamontiștii.

Aceștia le recomandă turiștilor să verifice buletinul nivometeorologic, dar și informațiile din zilele anterioare și să aibă echipament complet.